Meny ASF

Arendalsseilere fortsetter en årelang tradisjon på Gardasjøen

Kategori: Jolle & Brett av den 24. March 2016

Flotte forhold

Mens mange fortsatt er på påskefjellet eller har begynt med litt hagearbeid hjemme, så er det noen som reiser til Garda for å  konkurrere og trene med de beste europajolleseilerne. I år var det 5 Europaseilere fra Norge som deltok på den tradisjonelle påskeregattaen «Torbole Meeting», 4 seilere fra Arendal og 1 seiler fra Tønsberg.

Årets regatta var den 18. i rekken og ble arrangert under strålende forhold av en stab som også skal arrangere VM for Europajoller i Juli. Med 90 deltagere er påskeregattaen en av årets største regattaer, selv om det tradisjonelt seiles i to heat. Regattaen er også representativ for klassen, yngste deltaker var 13 år, den eldste 66 år.

Torbole Meeting gikk også i år over tre dager og ni race og var for arrangørene generalprøven før VM i Juli.

Alle de norske seilerne forbedret sine resultater i forhold til sist gang de deltok de deltok. Samuel ble beste norske seiler med en 31. plass til slutt.

Resultatene ligger her: http://circolovelatorbole.com/it/benvenuto/

En viktig grunn til å reise til Garda i påsken, i tillegg til klimaet, maten og alt annet syd-Tyrol har å by på, er den danske treningssamlingen etter regattaen. 50 seilere fra 5 nasjoner samles under kyndig ledelse av 3 tidligere verdensmestre i Europajolle samt seilmakeren som leverer 75% av seilene for 4 dagers krevende trening. Gardasjøens stabile vindsystemer gir rikelig anledning til å trene mye på for eksempel lensing.

 

Skrevet av Jørn Vevstad

Gjengen fra Asf

Laila sjekker at alt er i orden

Denne saken er ikke åpen for kommentarer.