Meny ASF

Gjennombrudd for Kornelia i Laser 4.7

Kategori: Norgescup av den 8. June 2016

Kornelia laser

Kornelia fra Arendals Seilforening brøyt nye barrierer da hun helgen 3.-5. juni vant sitt første enkeltrace i Norgescupen i rekrutteringsklassen Laser 4.7. Kornelia endte tilslutt opp på en flott 6. plass sammenlagt, i et felt bestående av 27 båter. Hun stakk med det av med premien for beste jente i regattaen, som også inngår som del av Europacupen for Laser.

Det ble seilt 7 seilaser over tre dager i sol, nær 30 varmegrader og i gode vindforhold. Det blåste fra 3 – 6 m/s.  Variasjoner i strømforhold, trykkforskjeller og vindskift skapte utfordrende seilforhold. I tillegg til Laser-klassene ble det også arrangert Norgescup for tomanns-båtklassene RS Feva og 29’er. Resultatene fra helgens seilaser finner du her: https://www.sailracesystem.no/regatta?regatta=2203&resultat=1

Resultatet brakte Kornelia opp to plasser, fra 9ende til 7ende, på rankingen i Norgescupen for Laser 4.7.  Det viser at Kornelia har funnet seg godt til rette i ny båtklasse. Neste post på programmet er Kieler Woche 18.-21. juni, som er viktig ledd i oppkjøringen til VM i Laser 4.7, som også skal arrangeres i det tidligere OL anlegget i Kiel senere i sommer.  Til VM drar Kornelia sammen med tre andre norske jenter og 8 norske gutter, bl.a Thomas Johan Frigstad fra Lillesand.  Med seg på laget får de norske unge seilerne med seg landslagsseiler Mathias Mollatt som trener, samt at det blir samarbeid med svenskene på trenersiden.

Men før VM skal Kornelia tenke på alt annet enn seiling, da hun skal på tre ukers språkreise til Brighton i England. Kornelia går en spennende og opplevelsesrik sommer i møte. Vi ønsker henne lykke til!

 

 

Denne saken er ikke åpen for kommentarer.