Meny ASF

Nybegynnerkurs jolleseiling 2017

Kategori: Jolle & Brett, Kurs av den 14. April 2017

Våren har kommet og Arendals Seilforening har igjen gleden av å invitere til seilkurs for nybegynnere i Optimistjolle og RS Feva. Kurset starter opp i Arendal gjestehavn (Skipperkroa, Rådhusgaten 18) torsdag 27. april kl 18.00 med bla. utdeling av lærebok om seiling til seilerne og informasjon til seilforeldrene. Også de som ikke er påmeldt, men ønsker informasjon om foreningens kurstilbud er hjertelig velkommen til oppstarten i gjestehavna.  Så møt opp her dersom du ønsker å høre mer eller snakke med oss!

Første trening på sjøen vil være på Seilerhytta torsdag 4. mai fra kl 17.30 – 20.00.  Lørdag 6. mai er det lagt opp til bassengtrening på Moltemyr fra kl 16.00 – 18.00 for å bli litt kjent med båten. Deretter hver torsdag frem til skoleslutt og på høsten fra og med torsdag 17. august og frem til høstferien. Det blir arrangert fellestransport fra Rådhusbrygga kl 17.20, Kolbjørnsvik kl 17.25 og Revesand kl 17.30, med retur henholdvis kl 20.05, 20.10 og 20.15 for de som trenger transport til og fra Seilerhytta. Foreldre oppfordres til å bli med på treningene, men dette er ikke noe krav. Kursavgiften på kr 1.600,- (1.400,- for medlemmer) inkluderer lærebok om seiling og lån av seiljolle, samt medlemskap i Arendals Seilforening.

Optimistjollen er velegnet for å lære grunnleggende seilferdigheter for barn 8-13 år, og er en fin båt for å videreutvikle seg i som seiler frem til 14/15 års alderen.

RS Feva er en to-manns båt og egner seg for ungdom mellom 12-15 år som ønsker å seile sammen. Kurset er tilpasset litt større seilere med litt eller ingen seilerfaring.

Alle seilere må ha med våtdrakt, flytevest, samt tørt (varmt) skift for treningene ute på Seilerhytta. Anbefalt nedre aldersgrense er 8 år for optimistjolle og 10 år for RS Feva. Trenerne i Arendals Seilforening har lang erfaring som seilere og har trenerutdanning fra Norges Seilforbund.

På kurset vil det bli lagt særlig vekt på følgende:

  • Lære å bli trygg i båten
  • Lære grunnleggende ord og uttrykk
  • Lære grunnleggende ferdigheter
  • Lære å rigge båt og utstyr
  • Fokus på at seiling er gøy
  • Bli kjent med de andre seilerne

Nybegynnerkursene er til tider svært populære, og det gjelder å være raskt ute for være sikker på å få plass. Førstemann til mølla gjelder. Vi er nødt til å ha minst 4 deltagere på nybegynnerkursene for å kunne starte opp et kurs. For de som tok nybegynnerkurs i jolle i fjor vil treningen i år være på tirsdager i en egen rekruttgruppe som en fortsettelse av nybegynnerkurset.

For påmelding: https://www.deltager.no/nybegynnerkurs_jolleseiling_2017

Ta kontakt med Johan Nyland på telefon: 414 44 049 eller på epost: johan.nyland(a) live.no hvis du har problemer med påmeldingen eller noe du lurer på.

Denne saken er ikke åpen for kommentarer.