Meny ASF

Maritim Mestring tar form

Kategori: Maritim mestring av den 16. mai 2017

4 Expresser er innkjøpt til nå.
I prosjektplanene er det satt av midler til innkjøp av 5 Expressbåter. Nå er de fire første kommet til Arendal.
En er hentet på henger i Oslo, en i Brevik, en i Klepp på Jæren og den fjerde er seilt fra Stavanger. Båtene er av litt varierende kvalitet, men alle vil egne seg godt til det formålet vi har, nemlig å gi ungdom mulighet til å lære å seile, oppleve kameratskap og lære dem flest mulige aspekter ved det å ferdes på sjøen, i båt.


Eilert, Gro, Einar og Aslak har fartet rundt i Sør Norge med bil meg Expresser på slep. Einar tok til og med utfordringen å seile en av båtene fra Stavanger til Arendal. Vi vil komme tilbake med reportasje fra denne turen.

Einar Kjærstad trygt i havn i Arendal, etter seilas fra Stavanger.

Vi håper på at båtene kan ligge i Gjestehavna til vanlig, men her må vi avvente en endelig avklaring med havnevesenet. Nå er de landbaserte på Haslatangen inntil de er blitt shinet, stoffet og rigget. Utsett planlegges om ikke lenge.

Gro Vale og Einar Kjærstad henter Express

Informasjonsmøte om Prosjektet Maritim Mestring gjennomført.

Ungdommer, foreldre og interesserte møtte fram
I slutten av april ble det avholdt et infomøte i lokalene på Haslatangen. Både unge og eldre møtte fram for å høre om prosjektet, og for å ta den første innkjøpte båten i øyesyn. Det ble servert kaffe, pølser og brus. Aslak og Eilert la fram tanker rundt prosjektet og det kom mange interessante spørsmål fra de frammøtte.

Dugnad for å få båtene på vannet.
Det planlegges dugnad for å få pusset båtene som står på land. De er vasket, så det som gjenstår er polering, stoffing og rigging.
Vi planlegger en intens arbeidsøkt tirsdag 23/5 kl 1800 på Haslatangen. Med noen arbeidssomme hender på hver båt og under kyndig ledelse tar det kort tid å gjøre en express klar for sjøsetting. Alt av nødvendig utstyr finnes på stedet så det er bare å møte opp. Kaffe serveres.
Kan du tenke deg å gi ei hand for å få båtene sjøsatt er det bare å møte fram, men vi setter pris på om du gir beskjed til Aslak (Tlf: 48 20 15 58) på forhånd slik at arbeidskraften kan fordeles på båtene.

Denne saken er ikke åpen for kommentarer.