fbpx
Meny ASF

Reisebrev fra BB11 NM i Horten

Kategori: BB11 av den 21. June 2017

I helgen 17-18. juni inviterte Seilforeningen Julaften af Indre Havn sammen med Horten Seilforening til NM for BB11. Som navnet på foreningen tilsier ble arrangementet lagt til indre havn (ikke til julaften), med de utfordringer det førte med seg. Men, det skal vi komme tilbake til. For reisen til seilerne fra ASF begynte jo allerede på torsdagen med nedtak av mast og opptak av båt. Kvelden gikk med til sikring og stopping av båtene for transport, og fredag formiddag møttes vi på Harebakken for felles avreise. Et flott skue med 7 BB11’er på rad og rekke på veien!

Vi ankom Horten tidlig ettermiddag og ble mottatt av representanter fra arrangementskomiteen. De bisto med sjøsetting av båter med nesten like stødig hånd som Svein Einar!

Etter en god natts søvn og felles frokost på Rørestrand Camping var vi klare for å seile. Vi satte kursen mot havna, og gjorde oss klare for første NM seilas. Optimismen var stor! Starten gikk bra, alle kom seg godt i gang, men så fant vinden ut at den trengte en pause midt i seilasen. Litt bingo på denne regattaen, men alle kom seg til mål. Så var det bare å vente i solskinnet. Etter hvert kom vinden tilbake, og sto fint resten av dagen.  ASF båtene gjorde seg bemerket i feltet, med Pierre og Jan på en flott fjerdeplass etter første dagen. Suveren leder etter dag en var Jørn Pettersen fra Brevik, med fire førsteplasser av fire mulige.  Resten av ASF båtene plasserte seg pent og pyntelig utover resultatlisten.

 

Søndagen startet med fin vind fra første regatta, og vi kom oss godt i gang. Det skulle gjennomføres tre seilaser, og de to første gikk bra unna. Etter start på den tredje seilasen dreide vinden skikkelig, og toppmerket lå så feil at regattaansvarlig valgte å stoppe denne. En bra avgjørelse, og etter en kjapp justering ble regattaen gjennomført.

Totalt seilte vi 7 regattaer, under til dels vanskelige forhold. Ettersom regattaene foregikk i indre havn, ble det mye vindskift og lumske forhold. Det var nok likevel den beste seileren som vant, men og noen som følte at de hadde mer inne enn det resultatet viste.  Det kan kanskje være et alternativ dersom NM legges til Horten igjen å trekke det ut ved anlegget til Horten Seilforening?

Sluttresultatene viste at Pierre og Jan beholdt fjerdeplassen, og at ASF fikk flere blant de ti beste. Vi har et mål om å ha en ASF båt på pallen i NM, det klarte vi nesten i år, og alt i alt må vi være relativt fornøyde med resultatene (med unntak av artikkelforfatteren som havnet i et sort hull). Nå ser vi frem til neste torsdag med baneseilas på byfjorden, og til NM 2018 som skal være på hjemmebane! Bare å holde av siste helg av juli neste år for mange spennende seilaser!

Til slutt gratulerer vi Jørn Pettersen som norgesmester, hans 8. NM tittel totalt! Smått imponerende!

Denne saken er ikke åpen for kommentarer.