Meny ASF

Røft og tøft under norgescup i slalåm utenfor Hove

Kategori: Brett, Norgescup av den 22. October 2018

Arendals Seilforening sto som arrangør av Norgescup 4 for Fun siste helgen i september. Fun er en ny klasse av året hvor man seiler slalåm når forholdene tilsier det, og Foil / Formula når det ikke blåser nok til slalåm. Selv med tålig bra vindmeldinger var oppmøte litt labert. Men de som tok turen fikk kjørt seg, spesielt på lørdagen. Det var litt for mye vest til at det ble helt perfekt. Men med vind opp i 16 m/s i fire av seilasene på lørdagen, skal en ikke klage.

Lørdagen startet med ca 9-10 s/m, og det var stort sett Bent Bakke og Alex Buch som knivet om førsteplassen – selv om Alex forsov(?) seg til de to første startene. Bak disse byttet unggutten Christian Linnerud, veteranen Karl Aksel Aubert og Øyvind «Foil» Birkeland om de neste plassene. Etter lunsj dro vinden seg på drastisk. I tillegg er forholdene svært vanskelige i Arendal med vest-sørvest retning. Seilerne får bølgene rett i siden under jibben, og samtlige seilere var mer enn en gang i vannet. Mange seilere valgte å bli på land i de røffe forholdene. Alex dro det lengste strået i de fleste hardvinds-seilasene. Mens Bent Bakke, Karl Aksel og lokalhelten Terje Tønnesen byttet på 2, 3 og 4-plassen.

Søndagen var vinden enda mer vestlig, men det var meldt såpass at arrangøren valgte å kjøre slalåm også denne dagen. Alex rotet litt i den ujevne vinden på søndagen, men lørdagens gode seiling holdt til en knepen seier foran Bent Bakke som var a-poeng med Alex. Bent er den som jevnt over seiler bra i alle forhold, men har ofte ikke marginene helt på sin side.
Nummer 3 ble den lovende U17 seileren Christian Linnerud. At også den lokale U20 seileren Even Lundstrøm i sin første regatta klarte en 7. plass ser vi på som lovende for slalåmrekrutteringen.
Evigunge Karl Aksel Aubert ble nummer 4 og Øyvind Birkeland som seilte foil i alle seilasene knep 5. plassen foran Arendals Terje Tønnessen.

Litt synd at ikke flere tok turen, da de fire siste seilasene på lørdag er nok blant de råeste og beste slalåmheatene på år og dag i Norge. Så får vi satse på at flere stiller til start neste år. Man trenger ikke det nyeste råeste slalåmutstyret for å være med. Terje Tønnessen seilte et raskt slalåm/freeride brett fra 2004 med freeride seil, og hadde flere 2 og 3 plasser.

Et lite klipp fra gårsdagens seiling utenfor Hove. Norgescup Slalom.

Publiée par Arendals Seilforening sur Dimanche 30 septembre 2018

Denne saken er ikke åpen for kommentarer.