Meny ASF

Gull til Norge og Martin Andreas Vevstad i VM i E-jolle 2018

Kategori: Internasjonalt av den 22. September 2018

Martin Andras Vevstad var på laget som vant Nations Cup på første dag av VM for Europajolle 2018. Strålende lagseiling ga gull til Norge. I tillegg til arendalsseileren besto laget av Lars Johan Brodtkorb, Nora Johanne Brodtkorb og Christian Laberg Kristoffersen, alle tre fra Horten Seilforening. Totalt 8 lag deltok i årets Nations Cup i Kuhlungsborn, som ligger på den gamle grensen mellom øst og vest-tyskland, 5.-11. august 2018.

Norge kom i pulje 1 med regjerende mestere Danmark, samt Belgia og Finland. I pulje 2 var Spania, Sverige, Tyskland og Frankrike.
Norge vant alle duellene i sin pulje og møtte dermed Tyskland i semifinalen. Danmark vant sin semifinale og møtte dermed Norge. Norge vant til slutt 2-1 i best av 3 etter å ha tapt første seilas i finalen. For flere detaljer se Norsk Europajolleklubb sine hjemmesider

Martin Andreas begynte å seile Optimist i 2007. Samme år fikk han en Oslo-jolle av Ants Lepson om han ville fortsette å seile. Martin vokste fort ut av Optimisten og begynte å seile Europajolle høsten 2009. Den har vært favoritt-båten siden. Martin har seilt Tur og Hav siden 2012, som skipper frem til Laila tok over roret i 2016. Han har hele tiden hatt stor glede av å ta med særlig utenlandsstudenter på regattabanen. Martin har også seilt Seilsportliga, og var med på laget som seilte på Champions League på Sardinia i 2016.

Denne saken er ikke åpen for kommentarer.