Meny ASF

Vårens vakreste eventyr

Kategori: BB11 av den 10. mai 2023

Torsdag 4. mai var dagen endelig her! 20 blanke mahogny-smykker skulle sjøsettes! Allerede klokken 17.00 var det over 30 medlemmer på plass i hallen på Saltrød. Fendere, fortøyningstau og padleåre kom på plass på båtene og verktøykasser og gardintrapper ble ryddet unna under dem. Rune ga motoren på GH´en en siste sjekk mens de første BB´ene ble trillet på plass i utsettings-kø inne i hallen. Utenfor ble det rigget til  «pølsebod» hvor kaffe og kake ble servert fra første stund. Boden ble umiddelbart et sosialt treffsted!

Ca. 17.45 rullet Sven Einar inn på plassen med kranbilen og ca. Kl. 18.00 ble første båt heist ned på sjøen. Jan ledet et team som tok seg av arbeidet inne i hallen, Terris team tok i mot båtene nede ved sjøen og padlet dem på plass langs bryggene og Sigurds team tok ned master, klargjorde og monterte dem på båtene. 20 båter ble dermed sjøsatt på 2 timer under kyndig ledelse av BB11-gruppas leder Trude Eliassen. Hun sørget for at alle fremmøtte hadde dedikerte arbeidsoppgaver hele kvelden. De fleste båtene var rimelig tette og klarte seg greit med egen pumpe, men for 3-4 av dem ble det rigget til ekstra pumper koblet til strømnettet. En båt måtte også stroppes til brygga for å holde seg flytende etter å ha stått på land i 5 år.

Litt før kl. 21.00 ble de fire første båtene slept inn til byen av Preben. Ett kvarter senere tok Sigurd med seg ytterligere 5.  11 båter ble liggende igjen ved brygga på Saltrød og tilbys slep om noen dager. Ca. Kl. 22.30 ble kvelden avsluttet for de fleste. Nok en gang leverte BB- gruppa en imponerende effektiv laginnsats.

Stor takk til alle som deltok!

Denne saken er ikke åpen for kommentarer.