Meny ASF

Inge Roppen fra ASF vant NM BB11 2023

Kategori: BB11 av den 8. august 2023

 

Lørdag 29. og søndag 30. juli arrangerte Arendals Seilforening Norgesmesterskap for BB11. Det var 21 påmeldte båter som alle deltok begge dager. På Revesandsfjorden hadde Regattasjef Johan Nyland satt en spennende og litt uvanlig bane for BB11 seilerne. Toppmerket var dobbelt og gav god spredning ved passering der.  Lensemerket var også dobbelt og bestod av to bøyer som dannet en «gate» hvor alle båtene skulle gjennom. Deretter kunne man velge å gå enten til styrbord eller babord. Til tross for mange båter gav denne banen god orden ved merkepasseringene og det oppstod få konflikter under seilasene.

Lørdagen bød på strålende solskinn og bris fra sør med ca. 4-5 m/s stabil vind. Den dagen ble det seilt 4 seilaser. Inge Roppen lå best an allerede etter første regattadag. Søndagen bød på kraftigere vind fra sørvest. Da ble det seilt 3 seilaser med relativt ulik vindstyrke. Under første og siste seilas blåste det ca. 6-7 m/s. Men under andre seilas økte vinden opp mot 8-10m/s med regnbyger og to båter valgte da å avbryte regattaen der.

Gullvinner og Norgesmester BB11 2023 ble Inge Roppen i N305 (Arendals Seilforening) med Morten Knudsen som mannskap. Sølvet gikk til Sigurd Phil i N258 (Arendals Seilforening) med Sivert Møklegård Phil som mannskap. Bronseplassen gikk til Karin Halvorsen i N225 (Kragerø Seilforening) med Lena Marie Naper-Helgestad som mannskap.

Seilerhytta på Lille Brattholmen var base under arrangementet fra fredag til søndag. Lørdag arrangerte Arendals Seilforening festmiddag i Seilerhytta for alle NM-seilere, arrangementsmedhjelpere og innbudte gjester. Arrangementet ble svært vellykket rent praktisk. Resultatmessig ble det også godt for Arendals Seilforening . Takk til alle som bidro til og under arrangementet; seilere, medhjelpere og sponsorer!

Inge Roppen og Morten Knudsen i N305.

Sigurd Phil og Sivert Møklegård Phil i N258.

Karin Halvorsen og Lena Marie Naper-Helgestad i N225.

 


Denne saken er ikke åpen for kommentarer.