Meny ASF

BB11 gruppas fjelltur høsten 2023

Kategori: BB11 av den 29. oktober 2023

Etter noen år med korona og vanskeligheter med å arrangere felles fjelltur var det helgen 14. – 15. oktober 2023 igjen klart for den tradisjonelle fjellturen til BB11 gruppa. Ni BB’ere meldte seg på og var klare for fjelltur. Planen var å gå til DNT hytta Hovstøyl over Himmelkvævristine, en fin tur som ville tatt turfølget over 1000 moh. Etter å ha sett nærmere på værmeldingene med mye vind var det tryggest å endre turmål til hytta ved Hengeltjønn.

Lørdag kl 10 var Trude, Roger, Jan, Kristian, Maria, Duncan, Eivind, Bent og Bjørn Olav klar for tur og satte kursen mot første stopp i Åmli med inntak av kaffe og rundstykker. Været hadde allerede vist at dette kom til å bli en fin dag selv om vinden bekreftet valg av lavere terreng. I høyden hadde det da også kommet snø. Turen gikk i kupert skogsterreng over våte myrer hvor tid til pauser og kaffestopp ble ble prioritert før ankomst til hytta rundt klokken 17. Overraskende nok måtte hytteoppholdet innledes med kaffepause. Ut på kvelden ble det anrettet felles middag med tilhørende dessert. En fornøyd gjeng samlet seg i sofakroken der praten uunngåelig kom inn på det faktum at det nå er samlet 33 stk vakre BB11 båter i Krøgenes hallen.  

Søndagen ble en fin dag med noe mindre vind.. Med avreise kl 11 ble turen tilbake til bilene planlagt via Nasefjell (916 moh) i et fint terreng tørrere enn dagen før. Riktignok måtte en pause til for å sikre den gjenglemte kaken på hytta. Turfølget valgte så å dele seg hvor den ene gruppen gikk rundt og den andre gikk over Nasefjell med samling igjen ved Øvre Grotjønn. Her ble det servert god lunsj avsluttet med den gjenglemte kaken. Turen gikk videre, med mye god prat underveis, og fin utsikt over Fyresdalsterrenget og Birtedalen. Før vi visste ordet av det var vi nede ved veien og bilene igjen. Det ble rastepause i Åmli på vei tilbake hvor vi kjente på gleden over nå å kjenne hverandre enda litt bedre.

Kanskje er du med BB11 gruppa på fjelltur neste høst??


Denne saken er ikke åpen for kommentarer.