Meny ASF

Expressene er på land!

Kategori: Maritim Mestring av den 12. oktober 2023

Onsdag 11. oktober var det tid for opptak av seilforeningens 6 Expresser. Både BB11-gruppa, Maritim Mestring, Tur- og hav og Jollegruppa var representert blant de 15 medlemmene som bidro under opptaket. Eivind Berg, leder i Maritim Mestring, hadde programmert dagen med dedikerte arbeidsoppgaver til alle. Dagen startet på brygga på Tyholmen i strålende solskinn kl. 09.00. Expressene ble kjørt for motor opp til opplagshallen på Saltrød. Mika Leppänen fulgte båtene med den nye rib’en «just i case».  

Litt før klokka ti var alle Expressene vel fortøyd på Saltrød. Nedriggingen startet umiddelbart med Sigbjørn Vigeland i spissen. Alle seil ble lagt ned i de respektive båtene og bommer båret opp hallen. Arbeidet gikk raskt og effektivt og det ble tid til en god kaffepause før Sven Einar Knudsen kom med kranbilen klokka tolv. Trude Eliassen var ansvarlig for en utmerket bevertning i Bua utenfor hallen.

Første jobb med kranbilen var å løfte ned samtlige master på brygga hvor et masteteam sørget for å demontere salingshorn og stripse dem og vant godt til mastene. De rakk å bære samtlige master opp i hallen før første båt ble løftet på bilen for transport opp til de ventende krybbene på vaskeplassen.

Der ble båtene grundig høytrykkspylt og ror og påhengsmotorer demontert. Deretter ble de trillet på plass inne i opplagshallen ved siden av BB’ene. I år ble fikk alle 6 Expressene plass inne. Det blir veldig bra for vinteren/vårens vedlikeholdsarbeid!  Takket være en imponerende innsats fra alle gikk arbeidet utrolig effektivt uten at kranbilen måtte vente på oss. Klokka halv fire var opptaket ferdig og omgivelsene ryddet. En halv time før estimert i arbeidsplanen! Takk til alle som deltok!

Styret i Maritim Mestring v/Geir Skjæveland

 

 

Denne saken er ikke åpen for kommentarer.