Meny ASF

Sjøsetting BB11 – 2.mai

Kategori: BB11 av den 6. mai 2024

Torsdag 2.mai var det nok en gang klart for et av vårens eventyr – sjøsetting av noen av havets vakreste farkoster,  BB11´ene. De over 60 år gamle seilbåtene skulle nok en gang demonstrere sin sjødyktighet. Det er ingen selvfølge at damene flyter godt ved utsetting. Det ene året troner hun lett i vannet, det neste året løper skipperen forvirret rundt og leter etter nærmeste stikkontakt. Da trenges både 12V og 220V pumper for å holde henne over.

Rundt 30 menn og kvinner stilte til dugnad denne torsdags ettermiddagen. For mange er kvelden en større begivenhet enn nasjonaldagen. Utsettingen er en velkoreografert dans for seilere og kranbil med rask takt for å rekke 20 BB11 ut før natten faller på.  Vanligvis settes hver båt ut i et løft. Denne kvelden måtte hver av damene på en liten tur på lasteplanet før de ble løftet på vannet. Det var derfor ventet forsinkelser, men fasit viste at alle var på vannet rundt kl 21, litt bak normalen.

Hver båt har et unikt uttrykk som reflekterer mannskapet. Noen båter ser ut som de nettopp har kommet fra Borge Bringsværds verft, med lakk man kan speile seg i, skinnende malte dekk, nye fendere og klargjorte fortøyninger. Andre har fått litt bunnstoff, men er ellers som ved båtopptaket i september. Her er det rom for alle. En av båtene ble satt på vannet med eksentersliper og støvsuger fremdeles tilkoplet på dekk. Rykter forteller at den aktuelle skipperen var den samme som har forfattet omfattende prosedyrer for klargjøring og sjøsetting av BB11.

ASF sin nye flytebrygge, der båtene ligger til trutning før transport til Kittelsbukt, viste seg som en stor forbedring fra foregående år. Den kalde og fuktige vinteren hadde gjort båtene godt. De fløt alle høyt i vannet og hadde lite behov for svømmehjelp. Nå venter sesongen alle seilere gleder seg til med torsdagsregattaer, fester på Seilerhytta og NM i Brevik. Vi håper alle på nye seilere som vil dele vår interesse for Vennskap, Seiling og Regatta.


Denne saken er ikke åpen for kommentarer.