Meny ASF

Optimist Nybegynner


Seilerhytta_nybegynner

Arendals Seilforening arrangerer nybegynnerkurs hvert år. Treningen gir grunnleggende seilferdigheter gjennom lek og moro i og på vannet. Alle deltakere må være svømmedyktige, trygge i vann og i alminnelig god fysisk form. Anbefalt nedre aldersgrense er 8 år. Det er ingen krav til egen båt/seil. Nybegynnere og rekrutter (seilere på andre året) kan benytte foreningens utleieoptimister.

Før oppstart av nybegynnerkurset vil det bli avholdt informasjonsmøte sentralt i byen. Deretter vil det være en samling med litt seilteori og utdeling av lærebok om seiling til alle deltakerne. Seiltreningen foregår tdilig høst og vår i skoleåret. Det vil bli arrangert transport fra Rådhusbrygga (utenfor Grid) med avgang kl 17.15 for de som ønsker å sitte på ut i båt. Seileren bør ha en voksen med seg på trening, og i tillegg ha med våtdrakt, flytevest, samt tørt (varmt) skift.

Hovedmålet med nybegynnerkurset er at seilerne skal utvikle mestringsfølelse og trygghet i båten og at de skal få gode muligheter til i synes at det er gøy å seile. Det første året legger vi ingen vekt på konkurranse. Gjennom god treneroppfølging, lek og moro, gode opplevelser og spennende samlinger utvikler vi det sosiale miljøet og seilferdighetene.

På nybegynnerkurset vil det bli lagt særlig vekt på følgende:

  • Lære å bli trygg i optimistjolla
  • Lære grunnleggende ord og uttrykk
  • Lære grunnleggende ferdigheter
  • Lære å rigge optimistjolla
  • Fokus på at seiling er gøy
  • Bli kjent med de andre seilerne

Se «Lære å seile» for påmelding og nærmere informasjon om oppstart eller se «Om Jollegruppa» for kontaktinformasjon dersom du har spørsmål eller ønsker å kontakte oss.