Meny ASF

Taktikk og strategi med Bjørnar Erikstad

Kategori: Soling av den 7. March 2007 0 Comments

erikstad.jpgSolinggruppa toppet mandag vinterens inneseiling med foredrag av Bjørnar Erikstad. Og hvilket foredrag. Her fikk vi klare, tydlige og enkelt fortalte taktikker og strategier, fra start til mål.

Bjørnar har lang og mye erfaring med seiling i store felt, og betydningen av fri vind, klare planer og fokus på seperasjon ble tydeliggjort. Legg en plan for hver legg og følg den. Det finnes ingen plan B, som han sa: Der er enten plan A eller en dårlig plan A. På vei opp første kryssen er målet å vinne din side av banen, om de går bra eller ikke på den andre siden, er ikke noe du kan gjøre noe med.

Seperasjon eller mangel på det er avgjørende på lens og andrekryssen. 10 graders vinddreining gir 25 % av avstanden mellom båtene i gevinst eller tap.

Takk til Bjørnar som kom en vinterkveld og forklarte oss betydningen av gode forberedelser og enkle løsninger.

Tips: websidere med vind:
Windfinder.com
Windguru.com
home.online.no/~sigmell/vaer.htm

Skriv en kommentar