Meny ASF

Flott innsats av Arendals Seilforening på Norgescup 4

Kategori: Norgescup, Seil Sør av den 1. September 2014

En fornøyd Kornelia etter målgang

Optimistseilerne i Arendals Seilforening har vært i Sandefjord i helga og seilt Norgescup. Seilasene foregikk ytterst i Sandefjord og bød på spennende og utfordrende forhold. Arendals-seilerne hadde gjort hjemmeleksa godt denne gangen og glimtet til med gode plasseringer i de store bølgene. Best av våre seilerne var Kornelia Juul Nyland som hadde flere topp ti plasseringer, der hun viste at hun var helt på høyde med de beste seilerne under de krevende forholdene.

Kornelia endte til slutt på en kjempefin 11 plass, og var veldig godt fornøyd med egen seiling og plasseringen. Kornelia har hatt en kjempefin utvikling i år, og begynner nå for alvor å melde seg på i toppen blant optimistseilerne.

Emma og Markus hang også godt med i de store bølgene og yppet seg til tider mot de eldste seilerne. Emma endte til slutt på 55 plass, noe hun var godt fornøyd med etter at hun hadde fått en tyvstart og en DNF. Markus viste også veldig god seiling, men fikk bare tre tellende seilaser denne gangen. Markus og Emma seiler sitt første år i A-gruppa og har derfor god grunn til å være fornøyd med helgens seilaser.

Åse seilte i B-gruppa som ble noe amputert på grunn av de store bølgene ute på fjorden. B-seilerne dro inn etter en seilas på lørdag, og på søndag seilte de treningsregattaer lenger inn i fjorden, sammen med Gorm Grennes som var trener for B-seilerne.

Sammen med Arendals-seilerne var også Thomas Johan, Aleksander og Tobias fra Lillesand Seilforening. Arendals Seilforening samarbeider med blant annet Lillesand Seilforening og de andre seilforeningene på Sørlandet under paraplyen Seil Sør. Thomas Johan og Aleksander har trent mye sammen med Arendals-seilerne i sommer, og det viser seg at dette samarbeidet begynner å bære frukter. Det skal bli spennende å følge med utviklingen til seilerne på Seil Sør videre i høst. Kanskje kan de gjøre en god figur under NM i lag-seiling allerede om 14 dager.

Sandefjord Seilforening hadde utstyrt alle båtene med GPS-sender under helgens Norgescup, slik at det går an studere og gjenoppleve seilasene på PC-en (forutsetter java og godt med litt stor skjerm).

http://www.tractrac.com/index.php?page=eventpage&id=448

Her er den endelig resultatlisten:

http://sailwave.com/results/NC_Sandefjord_Resultatliste.htm

Seil Sør på premieutdeling

 

Emma og Markus

 

Denne saken er ikke åpen for kommentarer.