fbpx
Meny ASF

Arendalsseilerne gjorde det bra i Farsund

Kategori: Jolle & Brett, Sørlandscup av den 10. October 2014

farsund 2

Farsund Seilforening inviterte til Sørlandscup og Sørlandsmesterskap helgen 27. og 28. september til Sørlandscup 4 og Sørlandsmesterskap. Samtidig ga Farsund Fjordhotell et godt overnattingstilbud som mange valgte å benytte seg av.

Lørdag var det vanskelige forhold på fjorden med mye vind i det primære baneområdet og kastete og uforutsigbar vind i reserveområdet. Før regattaene startet var det mange kullseilinger, også blant erfarne seilere. Optimist A-seilerne behersket forholdene best da de som gruppe er den mest erfarne gruppa.

Optimist A seilte 4 regattaer lørdag. Arendalsseileren  Kornelia Juul Nyland begynte bra med en regattaseier før de to Lillesandsseilerne Aleksander Gauslaa og Thomas Johan Frigstad overtok teten. I tillegg deltok Markus Vale fra Grimstad og Tiago Sousa fra  Søgne i denne klassen, Markus litt hvassere enn Tiago.

Søndag deltok ikke Kornelia, Aleksander og Thomas Johan da de deltok på en nasjonal samling. Tiago slo Markus i de to seilasen som ble arrangert for Optimist A. Totalt Kornelia nr. 4.

Det deltok ingen seilere fra ASF i Optimist B.

I Europajolleklassen deltok det 5 joller fra Arendal, en fra Grimstad og en fra Søgne. Lørdagens vind skapt litt problemer for de ferskeste seilerne. Erlend var uheldig og ødela uthalet i første race. Det ble bare to race, ett på primærbanen og ett på reservebanen. Samuel Selås fra Arendals Seilforening var suveren lørdag, foran Kristine Gustavsen og Laila Vevstad, de også fra ASF. Erlend Rustekaas ble nr. 4 i det racet han fullført. Sindre Gustavsen benyttet anledningen til å øve seg på hardvindseiling, og han valgte å prioritere å få meningsfull tid i Europajolla fremfor stille til start.

farsund1

Søndag hadde vinden løyet, og Europajollene seilte fire race. Kristine begynte med to seire og fortsatte med to 2.plasser, Samuel hadde en 3.plass, en 2.plass og to seire. Det holdt til 1. plass sammenlagt, foran Kristine. Laila fikk en 2.plass, to 3.plasser og en 4.plass og sikret dermed bronsemedaljen. Sindre viste at han trives i båten og han fullførte til en 6. plass. De to andre deltagerne i klassen var Kristian Vale fra Grimstad og Nora Hallandvik fra Søgne.

Denne saken er ikke åpen for kommentarer.