Meny ASF

Vel gjennomført NM i slalåm og Norges første Windfoilregatta

Kategori: Brett av den 25. September 2017

I helgen avholdt Arendals Seilforening NM i slalåm brettseiling og arrangerte Norges første Windfoilregatta på Nesheimsanden på Lista (Foto: Pål Fostervold).

Grunnen til at vi trakk til Lista var at vindmeldingene for Arendal svingte veldig i dagene før. Etter utsettelse fra helgen før så dette ut som den sikreste løsningen for å få gjennomført et NM. Med Pål Fostervold som banesjef og uvurderlig hjelp på alle områder for ASF, så ble det et svært vellykket arrangement.

Fredag kveld flyttet mange av de 20 slalåmseilere inn i det nye langhuset på Østhassel. Der hadde de god utsikt til banen som ble lagt mellom Kviljo og Rauna.

Lørdag startet med laber vind. Men utpå dagen kom vinden med solen og 3 eliminasjonsrunder a 4 heat ble avholdt under nydelige, om enn marginale forhold med vind fra 6-8 m/s. Utpå ettermiddagen løyet vinden noe og vi brukte anledningen til å arrangere Norges første Windfoilregatta. Ikke uventet var det den yngre generasjon seilere som raskest har tilpasset seg denne nyvinningen og Martin Møller Hovda, Kristoffer Gangdal og Helle Oppedal tok de tre første plassene i denne regattaen etter i alt 5 seilaser. Det ble seilt både trekant- og downvindbane.

Søndag så det først veldig labert ut. Vindprognosene på Lista ble dårligere og dårligere, mens det var meldt opp mot 10 m/s vindstyrke på Torungen. Starten ble først utsatt et par timer, men etter lunsj tok vinden seg opp og det ble avholdt i alt 5 seilaser. Fremdeles var det ikke mer enn 7-9 m/s, så det var tung pumping ut fra hvert merke hele dagen. For å hevde seg i helgen måtte utøverne treffe med både utstyr, teknikk og utholdenhet. Det ble tydelig utover helgen hvem som hadde det beste treningsgrunnlaget.

Martin Møller Hovda var helt suveren, med førsteplass i alle tellende heat. Sondre Krey hadde et godt grep om 2. plassen etter første dagen og store deler av søndagen, men måtte seg slått på målstreken av Alex Buch som kom sterkt tilbake på søndag etter en famlende start på mesterskapet. Martin Møller Hovda er nå ferdig med videregående, og skal i år prøve seg som profesjonell brettseiler. Med god støtte fra lokale sponsorer på Karmøy håper han at han neste år kan utfordre de beste slalåmseilerne i verdenscupen. Han har gjort en svært hederlig innsats i de to regattaene han har deltatt i så langt i år. Han er nå på vei til Sylt der det seiles verdenscup om to uker. NBK og ASF gratulerer Martin med NM gull og ønsker ham lykke til på Sylt.

Med Miriam Rasmussen på 4. plass, og Helle Oppedal (U17) på en 8. fikk vi et positivt overraskende resultat med tanke på at de konkurrerte med mange av landets beste mannlige brettseilere. Begge disse jentene er blant de brettseilerne som trener hardest i landet, så i en konkurransehelg der pumpeteknikk og utholdenhet var avgjørende fikk de full uttelling for arbeidet de har lagt ned på sporten de siste årene.

Ellers var seilingen på høyt nivå – gode starter med god samling og mye kniving i feltet. Som arena var Nesheimsanden på Lista, nærmest perfekt, nydelige riggeforhold, noenlunde stabil vind i en skjermet bukt med dybder fra 5-10 meter var det også svært raskt og lett å legge bane. De fleste deltakerne kunne bo under samme tak med utsikt rett ut til banen. Med langbord og fellesmiddag på lørdag, ble det også en vellykket helg sosialt sett.

Hilsen Morten, Anders og Johan og med stort takk til banesjef Pål Fostervold (som også tok disse flotte bildene)

 

For flere bilder og resultater se:
NM slalåm: https://www.sailracesystem.no/regatta?regatta=2850&resultat=1
Windfoil: http://dokumenter.asf.no/resultater/Brett/2017/NM_slalom_windfoil.htm
Bilder 1: http://www.nbk.no/portfolio-item/nm-slalam-lista-2017-2/
Bilder 2: http://www.nbk.no/portfolio-item/nm-slalam-lista-2017-1/

Denne saken er ikke åpen for kommentarer.