Meny ASF

Flott markering av ASF sitt 140 års jubileum

Kategori: Administrasjon av den 13. December 2018

Det ble en flott markering av seilforeningens 140 års jubileum på stiftelsesdagen 12. desember.  Over 50 medlemmer hadde møtt frem på feiringen som ble holdt i kantina på Havnegården i Barbu.

Pål Koren Pedersen, leder av komite for kultur, miljø og næring, gratulerte på vegne av Arendal kommune og overrakte blomster og en sjekk på kr 5.000,- til jubilanten. I sin tale viste Pedersen til seilforeningens lange tradisjoner og at seilforeningen representerer Arendal på en flott og stolt måte. Av idrettslag er det trolig kun Turnforeningen som er eldre her i byen. 

Eilert Vierli gratulerte på vegne av Aust-Agder Seilkrets, som også spanderte kake i anledning 140 års jubileet.

Norges Seilforbund gratulerte jubilanten via video, som ble vist frem for de fremmøtte. Seilforbundet viste til at Arendals Seilforening er den nest eldste i landet. Foreningen har opp gjennom historien markert seg om en av de ledende seilforeningene i landet, både mht. oppfostring av gode seilere og som arrangør. Foreningen har vært en ettertraktet arrangør av både store og små cuper og mesterskap – helt fra landsregattaene sin tid og frem til mer moderne regattaformater, som eksempelvis Seilsportligaen. Det finnes mange gode minner fra seiling i og utenfor Arendal.

John Arnold Hopstock, forfatter av jubileumsheftet ved 100 års jubileet i 1978, fortalte engasjert og inspirerende om Arendals Seilforening fra stiftelsen i 1878 og frem til moderne tid. Her viste han frem stiftelsesprotokollen som han hadde fått låne fra muset for anledningen. Han fortalte om de første landsregattaene, om de gamle båttypene, om entusiasmen og seilgleden, om festene og det sosiale.

Mye av dette er å finne i jubileumsheftet fra 1978 (trykk på link for å leste ned).

Jens Ugland, som var leder av foreningen ved 100 års jubileet, fortalte om sin tid med seiling i Oslo-jolle. Med slep, med varighet på opptil 10 timer, rundt om i distriktet for å delta på ulike regattaer sommerstid.

Den historiske seansen ble avsluttet med jubileumsfilm fra Mediaservice. Her ble det vist film fra landsregattaen rett etter krigen og frem til nyere tid. Filmen blir i jubileumsuken vist hver time på TV Agder. Så få det med deg dersom du ikke fikk se den eller du vil se den en gang til!

Deretter ble blikket rettet til nå-tiden. Undergruppene fortalte med ord og bilder fra dagens aktiviteter – og viste, at også fremtiden ser lys ut for Arendals Seilforening! 

 

Denne saken er ikke åpen for kommentarer.