Meny ASF

Klubbmesterskap BB-11 2020

Kategori: BB11 av den 22. September 2020

Et sikkert høsttegn er vel en gjeng med BB’er på Revesandsfjorden som kappes om å være den beste BB-seileren i ASF.

Det høsttegnet kom i år 5.september da det årlige klubbmesterskapet ble avholdt under til dels røffe forhold.

 

Det hele startet i byen, avreise kl 10 med seilerhytta i sikte. De fleste traff seilerhytta, mens noen bommet litt og havnet på Store Brattholmen, en sto på grunn like ved brygga og en tok seg et bad. Dramatikk, og vi hadde enda ikke startet!

Kl 11 ble skippermøtet avholdt, og regattasjef Eilert fortalte om sine planer for dagen. «Jeg er her for dere, og mitt mål er å gi dere en fin dag på fjorden!», sa han før start. Eilert fikk lagt en bra bane, og 5-minutteren gikk akkurat kl 11:55 som det sto i seilingsbestemmelsene. Godt jobba!

 

Ute på fjorden var det tydelig at det kom til å bli en frisk dag. Vinden sto relativt stødig på 6-7 m/s fra vest, og banen ble lagt kort på de tre første regattaene. Lurt, med tanke på at det var meldt økende vind utover dagen, og vi trengte minimum fire regattaer for å få et tellende mesterskap. Tre regattaer ble gjennomført før regattagjengen forlenget banen.  All honnør til Eilert og gjengen hans for meget godt gjennomført arrangement, vi fikk totalt 6 seilaser.

 

Siden vi måtte ta hensyn til Corona situasjonen var det noen restriksjoner på hvilket mannskap som kunne være om bord i båtene. Vanskelig å holde 1m regelen i en BB, så det var flere singel-hand seilere utpå. Det ble raskt klart at kampen om den gjeve klubbmestertittlen kom til å stå mellom Rune/Eivind og Sigurd/Sivert. Vi andre måtte kjempe om plassene bak, og under rådene forhold må det sies at singel-hand seilerne gjorde det riktig så bra. Rune og Eivind trakk det lengste strået, og kunne krone seg med mestertittelen til slutt. Gratulerer!

 

Jeg tror nok vi som seilte alene var helt fornøyd da Eilert sendte oss inn etter 6 seilaser. Slitene og trøtte var det godt å få fast grunn under føttene.  Etter premieutdeling for vår-, sommer- og høstcup, samt klubbmesterskap, ble det servert svært god mat fra grillen! Takk til komiteen for et skikkelig bra arrangement

Eilert holdt det han lovet, og ga oss en skikkelig bra dag på fjorden.

 

 

Are   

 

Denne saken er ikke åpen for kommentarer.