Meny ASF

Tidenes seilkurs i ASF, 60 aktive med deltakere og instruktører.

Kategori: Maritim Mestring, Tur & hav av den 7. juni 2022

Våren 2022 har Arendals Seilforening prøvd seg på noe helt nytt «Seilkurs for damer, med og av damer». Med seks Expresser til rådighet i foreningen, tok det ikke lang tid før vi innså at vi trolig hadde truffet en nerve, kurset ble helt fullt, og vi måtte sette opp nok en kveld med kurs for damer.

Hvert av kursene strekker seg over fire kvelder fordelt på MIX kurs mandager og damekurs tirsdager. På mandager endte vi opp med MIX kurs for å få det hele til å gå opp, men fremdeles med rene herre og dame båter. På tirsdagene har vi rent damekurs, med og av damer. Gro Vale og Inge Roppen er hovedansvarlige for hvert sitt kurs, og samarbeider om teori og opplegg.


Med 42 aktive damer på fjorden har foreningen fått med seg mange nye, samt samlet damer fra alle undergrupper i foreningen. Her finner du ca. 20 Jollemødre, «gamle» jolle seilere, Tur og Hav seilere og BB11 seilere, alle samlet rundt samme aktivitet. Resten av damene er nye for vår forening, og da må vi virkelig håpe at de har lyst til å bli med videre.

Utover sommeren og høsten ønsker vi å tilby turseiling for damer hver tirsdag fra kl18 til 21. Interessen for dette synes allerede å være stor.

I tillegg til en fenomenal gruppe med damer har vi 10 påmeldte menn, med ulik erfaring. Noen helt ferske som seilere, og noen med egen båt.  Også til denne gruppen ønsker ASF å prøve ut konseptet med turseiling, men her for menn, og på mandager. Om ønsket om turseiling er like stort for menn, som for damer, er vi foreløpig litt usikre på, men vi tenker det er verdt et forsøk, slik at vi har et tilbud også til de som bare vil på tur, eller ønsker å lære litt mer før man prøver seg på regatta.

Vi vil selvfølgelig oppmuntre alle til å delta på allerede etablerte aktiviteter som regatta med Tur og hav og BB11, men ønsker også å utvide tilbudet til de som bare vil på tur. På onsdager kan alle som mestrer båtene låne disse for deltakelse på regattaene til Tur og Hav, og på torsdager er alle velkommen til å prøve seg i en BB11.

Takk til alle dere som har gjort dette mulig.

Denne saken er ikke åpen for kommentarer.