Meny ASF

Foredrag/kurs med Dag Usterud.

Kategori: BB11 av den 23. januar 2024

Foto: Seilmagasinet

Lørdag 3. februar arrangerer BB11-gruppa kurs/fordrag og vinterfest for BB11-seilere med gjester i Raet Kystlag sine lokaler på Havstad. Dag Usterud er foredragsholder på kurset som vil handle om seiling og taktikk. Kurset starter kl. 12.00 og varer til kl. 16.00 inkl. lunsj. Festen og middag starter kl. 19.00. Påmelding i SPOND under Avstemninger. Påmeldingsfrist er 28.01.

Dag Usterud, født i Porsgrunn i 1961, representerte Norge i Sommer-OL i 1984, der han ble nummer 5 i Soling-klassen.  

«Dag Usterud, Børre Skui og Stein Lund Halvorsen i Solingen «Ingrid» trodde de kunne feire sølvmedaljene da de kom i land etter den siste seilasen i OL i 1984, men mistet medaljen etter protest. Usterud, Skui og Lund Halvorsen var alle fra Brevik og hadde stor støtte fra lokalmiljøet, som gjorde satsingen mot OL mulig. I selve OL-regattaen var det egentlig bare den suverene amerikaneren Robbie Haines som var bedre.» (NSF jubileumsbok Seiling i Norge)

«På listen over norgesmestere troner Dag Usterud på 3.-plass, bak Kristoffer Spone og Birger Jansen. Han har gull fra mesterskap tidlig på 1980-tallet og helt til 2019, blant annet i Soling, Drake, 11-meter, Express, Grimstadjolle og Knarr og i tillegg en rekke medaljer av de øvrige valører. Med i alt 33 medaljer troner han på 3.-plass over NM-seilere gjennom tidene. Internasjonalt har han vunnet EM i Yngling, VM i IOD og VM i 5,5-meter sammen med Kristian Nergaard, som han også gjorde et stunt sammen med i Soling-klassen da de var nær ved å vinne Kieler Woche i 1999 foran hele verdenseliten.

I seilermiljøet beskrives Dag Usterud som en uslepen diamant, et usedvanlig talent som hvis han hadde satset skikkelig, trolig ville ha vært blant verdens beste rormenn. Hans positive innstilling er legendarisk, og kombinert med en unik forståelse for hva som skjer i og rundt båten, gjør dette ham til en livsfarlig konkurrent i alle båter han stiller opp i, selv om han altså ikke er noe treningsfenomen.» (Seilmagasinet 2020)

Denne saken er ikke åpen for kommentarer.