Meny ASF

Seilkurs Mix (damer og herrer)

Nybegynnerkurs Mix (damer og herrer)
Oppstart første mandag i mai varer ut måneden. Møtes en gang i uken på mandager fra kl. 18-21. Fremmøte Kittelsbukt i Arendal.

«Seilkurs Mix» er nå dessverre over, men  du kan uansett bli med på dameseiling på tirsdager fom. juni, eller du kan bli med på Mix seiling (damer og herrer) på mandager som også starter i juni. Har du best lyst til å seile regatta, så kan du bli med på onsdager.

Neste «Seilkurs Mix» (damer og herrer) vil bli arrangert i mai 2024


NEDENFOR KAN DU LESE LITT OM DE ULIKE KURSENE VÅRE FØR DU BESTEMMER DEG:

Hvilke seilkurs kan jeg ta som voksen i ASF?
Vi har to kurstilbud for voksne nybegynnere i ASF som vil lære å seile «stor» båt, et rent damekurs og et Mix kurs for både damer og herrer. Les mer om disse nedenfor. 


Hva er seilkurs MIX, og hvem er det for?
Mix kurs er et seilkurs for både damer og herrer (mandager), hvor alle møtes samme kveld. Damer og herrer seiler fortrinnsvis i separate båter, men man starter og avslutter kurskvelden sammen, på samme brygge.

Hva er seilkurs Damer, og hvem er det for?
Det er ingen fasit på hvordan man skal legge opp et seilkurs. skal det være et rent kurs for damer, et rent kurs for herrer, eller skal vi prøve oss på en kombinasjon? I ASF har vi hatt veldig god erfaring med å ha rene seilkurs for damer (tirsdager). Grunnen til dette er antagelig at menn har en tendens til å ta over komandoen ombord, og damene slipper ikke alltid til. Med et rent damekurs må mennene pent sitte på land og alle oppgaver må løses av damene selv, det tror vi er bra. her er både instruktører og deltakere kun damer.


Hvorfor et Mix kurs (damer og herrer)
Men et rent damekurs er ikke nødvendigvis løsningen for alle, derfor tilbyr vi også et mer tradisjonelt seilkurs som henvender seg til både damer og herrer samme kveld (mandager). Dette kurset kaller vi for Mix kurs. Her seiler også damer og herrer i separate båter, og fortrinnsvis med instruktører fra det respektive kjønn.

Hvorfor seiler vi separate båter for damer og herrer også på Mix kurs 
Selv på Mix kurset ønsker vi å ta høyde for at damer kanskje slipper best til om de er i egen båt med bare damer, og fortrinnsvis med en dame som instruktør. Vi møtes på felles brygge hvor vi har 6 stk. Albin Express seilbåter, så fordeler damer seg i noen båter og herrer seg i andre, før vi tar fatt på kveldens seiling.

Hvem passer kurset for?
Kurset er åpnt for alle, og krever ingen forkunnskaper. Vi understreker at nybegynnerkurset er et basis kurs som først og fremst skal lære deg å kunne håndtere en båt alene. Så om du:

 • Har du lyst til å lære å seile?
 • Er du ute og seiler med noen som kan det, og skulle du ønske at du også kunne det?
 • Kan du litt, men har lyst til å lære mer?
 • Vurderer du å kjøpe egen båt og ønsker å lære litt om å håndtere den bedre inn og ut av brygge, og under seil?

Er svaret JA på et av disse punktene, så er kurset godt egnet for deg.

Hva lærer du på kurset vårt?
Det er viktig å understreke at dette er et nybegynnerkurs. Vi ønsker å lære deg opp i følgende:

 • Ta båten inn og ut fra brygga.
 • Kunne starte motoren.
 • Kunne heise seil.
 • Klare å styre båten for motor og seil, og ta deg dit du vil.
 • Lære de grunnleggende reglene for vikeplikt på sjøen.


Hvem passer kurset ikke for?
Er du alt en erfaren seiler som håndterer en seilbåt greit ut og inn av en brygge, selv kan heise seilene, og kan de grunnleggende reglene på sjøen, så er dessverre ikke dette kurset for deg. Men har du av like vel lyst til å delta i organisert turseiling eller regatta kan du fom. juni delta på Mix turseiling på mandager, og ren dameseiling på tirsdager. Har du lyst til å seile regatta, så kan du bli med fra mai på onsdager. Fremmøte er på vår felles brygge i Kittelsbukt.

Lyst til å være instruktør?
Dersom du er en erfaren seiler som alt håndterer en båt godt alene, så kan du kanskje tenke deg å bidra som instruktør? Ta kontakt på maritimmestring@asf.no om du kan tenke deg å bidra, eller lurer på noe.


Våre instruktører

Instruktørene er medlemmer fra Arendals Seilforening som har erfaring fra seiling med båter som BB11, Express og større havseilere. 


Hva trenger jeg av utstyr?
Kurset krever ikke noe spesielt utstyr, men ta med varmt tøy, regntøy og redningsvest om du har. Har du ikke vest, så kan du låne av oss.

Hvilke båter skal vi seile med?

Båtene er 25,5 fots Albin Express, som er sponset av Gjensidige stiftelsen. Båtene er ypperlige til opplæring. Det blir maks 4-5 deltakere per båt slik at alle får prøve seg på alt ombord. Gøy blir det garantert.


Informasjon om kurset?
Kurset starter: første mandag i mai 
Kurstid: Kl. 1800 – 2100
Fremmøte: Flytebrygge Kittelsbukt i Arendal sentrum
Arrangør: Arendals Seilforening


Hva koster kurset?

 • Er du medlem i ASF er prisen 500,- og inkluderer kurshefte
 • Er du ikke medlem i ASF er prisen 1 000,-. Kursavgift gir deg medlemskap i ASF og kurshefte.


PÅMELDING (pass på at du velger riktig) 

Påmelding rent damekurs på tirsdager: klikk her

Påmelding  Mix kurs for damer og herrer på mandager: klikk her


Bli med på fast turseiling eller regatta når kurset er over
Når kurset er over fortsetter vi med turseiling for bare damer på tirsdager og Mix seiling for herrer og damer fast hver mandag ut seilsesongen. Alle som har gått på kurs er hjertelig velkommen til å bli med videre, uten flere kostnader. Er det ønskelig å prøve seg på regatta vil vi tilrettelegge for dette på onsdager når foreningen har sine ordinære regattaer.


Det finnes også mange andre muligheter for seiling i Arendals Seilforening. Les mer om de nedenfor

Maritim Mestring gruppa
Maritim Mestring er den undergruppa som arrangerer kurset du kan lese om på denne siden. Maritim Mestring driver mest med turseiling og opplæring for barn, ungdom og voksne. Foruten seilkursene du kan lese om her, så driver vi med seiling for skoleklasser og ungdom mm. Dersom du har lyst til å fortsette med ren turseilng, så kan du bli med denne gruppa på Mix seiling (damer og herrer) på mandager, eller ren dameseiling på tirsdager gjennom hele sommeren. Oppstart første mandag og tirsdag i juni.Les mer her

BB11 gruppa
Utover at det er mulig å fortsette seilingen med Expressene som vi bruker på kurs, så har også foreningen et flott miljø for BB11 (20 fots mahogni seilbåt), her er det mulig å bli med som mannskap, eller man kan låne klubbens BB11 og prøve på egenhånd. Seilingen med BB11 foregår fast på torsdager hele sommersesongen, og seilingen foregår på byfjorden. Du trenger ikke å ha regattaerfaring for å bli med. Les mer her

Tur og Hav gruppa
Tur og Hav gruppa er den eldste delen av vår forening og selve opphavet til vår drift. Tur og Hav gruppa seiler faste regattaer med utgangspunkt fra Seilerhytte hele vår og høstsesongen, med en liten pause i fellesferien. Seilingen foregår på onsdager og man er alltid velkommen til å prøve seg som mannskap i en av båtene som alt seiler, eller man kan låne en av Expressene som brukes til kurs og prøve seg på egenhånd. Du trenger ikke å ha regattaerfaring for å bli med. Les mer her

Jolle gruppa
Jolle & Brett gruppa har sin aktivitet på Seilerhytta og Hovekilen, litt avhengig av aktivitetsform og årstid. Miljøet retter seg spesielt mot barn og ungdom som har lyst til å lære å seile. Første trinn er gjerne at man starter med en liten Optimis Jolle, før man i ungdomsårene går over til klasser som Europajolle, Laser og RS Feva. Som alle er små enmannsjoller. Noen ungdommer velger brettseiling, men de fleste aktive barn og ungdommer i ASF finner du i jolle. Les mer her

Brett gruppa
I tillegg til jollemiljøet, så har vi et aktivt brettmiljø i foreningen som er noe løsere organisert. Brettmiljøet bestå stort sett av voksne seilere som er å finne der det blåser mest og best rundt Arendal. Hove og Hasla er ofte populære steder å samles. Les mer her